woensdag 17 juli 2013

Quinoasalade


Benodigdheden voor 4 personen:
  • 2 Kopjes quinoa 
  • 4 Kopjes water
  • 1 Gele paprika
  • 1 Lente ui
  • 1 Bakje cherrytomaatjes
  • 1 Courgette
  • 1 Komkommer
  • 1 potje kikkererwten
  • 300 gram gerookte kipfilet
  • Geitenkaas (hoeveelheid hangt af van smaak)
  • Chilipoeder, sambal of andere kruiden naar smaak toevoegen.


Bereiding:

  • Spoel de quinoa goed af en kook samen met de kopjes water op laag vuur in +/- 8 min gaar. Haal de pan van het vuur en doe de deksel erop om te laten nagaren en afkoelen. (Of bereid de quinoa zoals op de verpakking staat, ik heb toevallig die van Lassie genomen)
  • Snij ondertussen de courgette in kleine blokjes en wok enkele minuten met wat chilipoeder en sambal.
  • Snij de lente ui in kleine stukjes en voeg het bij het geheel,
  • Snij de paprika, cherrytomaatjes, kipfilet en geitenkaas en bewaar even in de koelkast.
  • Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken
  • Als de quinoa klaar is, mix je deze in een grote kom samen met de gewokte courgette, paprika, kip, cherrytomaatjes, kikkererwten en geitenkaas.
  • Snij de komkommer in schijfjes en serveer naast de salade.


0 reacties:

Een reactie posten