woensdag 17 juli 2013

Lasagne met bechamelsaus


Ingrediƫnten voor 4 personen:
  • 500 gr lasagne (pasta in bladvorm)
  • 250 gr rundergehakt
  • 200 gr in blokjes gesneden rauwe ham
  • 1 schoongemaakte en klein gesneden ui
  • 4 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 in plakjes gesneden wortel
  • 3 el olijfolie
  • 1 schoongemaakte en in stukjes gesneden stengel bleekselderij
  • half glas witte wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • halve dl bouillon
  • zout en peper
  • 40 gr bloem
  • halve liter melk
  • Parmezaanse kaas
  • boter
Bereiding:
  • Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook ca 3 minuten. 
  • Voeg de wortel en de bleekselderie toe en laat deze ca 2 minuten mee fruiten. 
  • Roer het gehakt door het groetenmengsel en blijf roeren tot dit rul en enigszins bruin van kleur is. 
  • Voeg de ham, de witte wijn, de tomatenpuree en de bouillon toe en roer alles goed dooreen.
  • Doe een deksel op de pan en laat de saus ca 20 minuten oplaag vuur sudderen.. 
  • Maak de saus op smaak met zout en peper. 
  • Maak de bechamelsaus: Smelt de boter en roer er de bloem door. Voeg beetje bij beetje onder voortdurend toeren de melk toe tot een gebonden saus is ontstaan. Maak de saus op smaak met zout en peper. 
  • Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en laat de lasagne uitlekken. 
  • Vet een ovenvaste schaal in en leg hierin laag om laag saus, lasagne, bechamelsaus en geraspte Parmezaanse kaas. 
  • Zorg ervoor dat de bovenste lagen uit bechamelsaus en geraspte kaas bestaat. 
  • Leg wat klontjes boter bovenop het gerecht en laat er in een op 200 graden voorverwarmde oven in ca 20 minuten een mooi bruin korstje op ontstaat.

0 reacties:

Een reactie posten